Willem ll wint KKD-topper, Roda verslikt zich, pijnlijk verlies ADO

01-12-2023 22:05 Laatste update: 22:11
59

Keuken Kampioen Divisie-koploper Willem ll heeft vrijdagavond hele goede zaken gedaan door achtervolger FC emmen te verslaan. Het werd maar liefst 3-0 voor de Tilburgers. ADO Den Haag, dat ook bovenin meedraait, beleefde een minder succesvolle avond bij Helmond Sport. Ook Roda JC, dat op bezoek ging bij FC Dordrecht, verloor.

Willem ll - FC Emmen
Vrijwel alle ogen waren vrijdagavond gericht op de topper tussen Willem ll en Emmen. De degradant van afgelopen Eredivisie-seizoen kon bij een zege het gat dichten, en maakte voor rust nog wel aanspraak op een resultaat. Na de theepauze trokken de Tilburgers het duel naar zich toe. Jeredy Hilterman maakte de 1-0. In de slotfase stortte het in bij de ploeg van trainer Fred Grim. Een dubbelslag van Jeremy Bokila bepaalde de eindstand op 3-0. Willem ll heeft nu 38 punten, waarmee het ruim aan kop gaat.

FC Dordrecht - Roda JC
Roda kon zichzelf een goede dienst bewijzen door te profiteren van de nederlaag van Emmen, maar slaagde daarin niet op bezoek bij Dordrecht. De Limburgers zagen René Kriwak na ruim een halfuur spelen de 1-0 maken. Toen Sami Ouissa na rust een rode kaart pakte, speelde Roda een verloren wedstrijd. De nederlaag was een feit toen de Kriwak tien minuten voor tijd zijn tweede van de avond maakte: 2-0. Roda is nog altijd wel de nummer twee van de KKD, maar heeft nu wel zes punten minder dan Willem ll.

Helmond Sport - ADO Den Haag
De wellicht meest spectaculaire wedstrijd van de avond werd gespeeld in Brabant, waar Helmond Sport slechts vier minuten nodig had om ADO op achterstand te zetten. Arno van Keilegom scoorde, waarna Martijn Kaars de score in de 9e minuut al verdubbelde. Het ongeloof was groot bij ADO, dat via spits Henk Veerman al snel weer in de wedstrijd kwam. Na rust leek hij de huidige nummer vier van de KKD aan een punt te helpen, maar door een rake strafschop van Kaars trok Helmond alsnog aan het langste eind: 3-2.