'Jongensdroom' komt uit bij Ajax: 'De beste vier minuten van mijn leven'

'Jongensdroom' komt uit bij Ajax: 'De beste vier minuten van mijn leven'

02-12-2023 13:47
44

Jaydon Banel kan zijn geluk niet op, nadat hij donderdagavond is gedebuteerd in de hoofdmacht van Ajax. De negentienjarige aanvaller deed een dag later alweer negentig minuten mee bij Jong Ajax tegen FC Den Bosch (3-3).

Banel reisde met de A-selectie mee naar het zuiden van Frankrijk, waar Ajax het in de Europa League opnam tegen Olympique Marseille (4-3). "Nee, dit ga ik niet vergeten. Gisteren (donderdag, red.) mijn debuut gemaakt, het was een onvergetelijke avond", zegt hij na afloop van het duel met Den Bosch tegen ESPN. "Ik werd dinsdagmiddag gebeld dat ik mee moest. Toen moest ik gauw mijn spullne pakken. Dan gaat het heel snel."

"Dan sta je in dat mooie stadion met een mooie ambiance", doelt Banel op het Stade Vélodrome van Marseille. "Een jongensdroom is uitgekomen." De buitenspeler viel vlak voor tijd in en spreekt van een 'geweldige ervaring'. "Je verliest 4-3, maar je mag trots zijn op de wilskracht die je als team hebt getoond. Ja, het waren de beste vier minuten van mijn leven. Een jongensdroom verwezenlijkt, dat is mooi."

Sinds 2012 speelt Banel bij Ajax. Het talent kwam al 51 keer in actie voor Jong Ajax.