'Het doet pijn hoe het met Ajax gaat, onze mindere periodes van een andere orde'

'Het doet pijn hoe het met Ajax gaat, onze mindere periodes van een andere orde'

02-12-2023 14:46
19

Lasse Schöne neemt het zondag met NEC op tegen zijn voormalig broodheer Ajax. De 37-jarige middenvelder erkent dat hij de Amsterdammers liever eerder in het seizoen was tegengekomen.

"Zal je altijd zien: wij krijgen ze op bezoek en ze hebben de weg omhoog ingezet", zegt Schöne, die de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Olympique Marseille (4-3) heeft gezien, tegen De Gelderlander. "De wedstrijd tegen Marseille was daar een goed voorbeeld van. Ze verloren weliswaar, maar toen ze met een man minder op het veld stonden, liepen de spelers een stapje harder voor elkaar en kwamen ze nog sterk terug. Dat was een maand geleden wel anders."

Schöne stond tussen 2012 en 2019 onder contract bij Ajax. Daar speelde hij samen met Jasper Cillessen, die net als de Deen is teruggekeerd bij NEC. "Wij hadden ook wel mindere periodes bij Ajax, maar dat was van een compleet andere orde", zegt de controleur. "Het doet wel een beetje pijn hoe het nu met Ajax gaat. We zijn nog niet eens halverwege het seizoen, maar eigenlijk moeten ze al kijken naar volgend seizoen. Ze zullen daar achter de schermen vast al druk mee bezig zijn. Ajax hoort mee te doen in de top."

NEC en Ajax trappen zondagmiddag om 14.30 uur af in het Goffertstadion. Het gat op de ranglijst tussen beide ploegen is drie, in het voordeel van Ajax. 

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!