Hans Kraay geeft Utrecht gratis transferadvies: 'De ultieme nummer tien'

Hans Kraay geeft Utrecht gratis transferadvies: 'De ultieme nummer tien'

10-12-2023 14:53 Laatste update: 16:45
47

Hans Kraay jr. ziet in Dani de Wit een perfecte middenvelder voor FC Utrecht. De ESPN-analist geeft de Domstedelingen gratis transferadvies bij Goedemorgen Eredivisie.

"Dit is een tip voor Jordy Zuidam (technisch directeur bij FC Utrecht), want hij is transfervrij na dit seizoen. Dani de Wit is de ultieme nummer tien voor FC Utrecht", aldus Hans Kraay aan de talkshowtafel van ESPN. "Ze hebben zo slecht ingekocht. Alle spelers lijken daar op elkaar. De Wit kan je zo gratis en voor niks oppikken", vervolgt hij.

Wedden

Meer odds

Kraay was ook te spreken over het interview van De Wit na afloop van AZ-Almere City (4-1). "Deze jongen loopt niet te zeiken en kijkt gewoon in de spiegel." Maar presentator Milan van Dongen spreekt Kraay tegen en haalt een ander interview van De Wit met NH Sport aan. Hierin vertelt de middenvelder juist dat hij het 'onbegrijpelijk' vindt dat er andere spelers in plaats van hem worden opgesteld. "Als nu blijkt dat het wel een terpentijnzeikerd is, dan klopt alles wat ik over De Wit zei niet meer. Of hij heeft zijn gedrag gewoon wat aangepast", reageert Hans Kraay.

Dani de Wit heeft een contract tot medio 2024 bij AZ. De aanvallende middenvelder mag vanaf januari in gesprek gaan met andere clubs. De Wit speelde tot nu toe 166 duels voor de Alkmaarders. Hierin was hij goed voor 40 doelpunten en 21 assists.