Matig Fortuna boekt late zege en maakt degradatiezorgen van RKC groter

10-12-2023 16:26
22

Fortuna Sittard en RKC Waalwijk waren hard op weg naar een 0-0 remise, maar in de slotfase hebben de Limburgers toch nog een overwinning weten te boeken. Tijjani Noslin werd de matchwinner.

Voor beide teams was een overwinning zeer welkom. RKC schuurt namelijk tegen de degradatiezone aan, terwijl Fortuna bij een overwinning naar het linkerrijtje zou klimmen. De wedstrijd moest even op gang komen, maar in de loop van de eerste helft voerde de thuisploeg de druk op. Fortuna wist een aantal veelbelovende aanvallen op te zetten, maar was te slordig om dat om te zetten in mogelijkheden. RKC-keeper Etienne Vaessen werd daardoor amper getest.

In de tweede helft veranderde dat niet. Fortuna bleef beter, maar was te slordig en wist amper tot kansen te komen. RKC maakte op zijn beurt vrijwel geen enkel moment aanspraak op een overwinning. Zo waren alle voorwaarden aanwezig voor een bloedeloze 0-0, maar niets bleek minder waar: in de slotfase tikte Noslin de winnende treffer in het doel.

Daardoor wint Fortuna en staat het nu negende op de ranglijst. Een spraakmakend slotoffensief van RKC liep namelijk op niets uit. In de laatste minuut deed Vaessen zelfs zijn helm af om mee naar voren te gaan en te kunnen koppen, maar gescoord werd er dus niet meer. Voor RKC is de late nederlaag een tegenvaller, want de Waalwijkers blijven in punten gelijk met Almere City, dat in de gevarenzone staat.