Ooijer geeft tekst en uitleg over PSV-vertrek: 'Dat was reden om te stoppen'

Ooijer geeft tekst en uitleg over PSV-vertrek: 'Dat was reden om te stoppen'

11-12-2023 22:18
10

André Ooijer heeft uitgelegd waarom hij na vorig seizoen besloot te stoppen bij PSV. De voormalig assistent-trainer legt uit dat er privéredenen aan ten grondslag lagen.

De 49-jarige Ooijer was tussen 2020 en 2023 de rechterhand van Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij. Na drie seizoenen besloot hij te stoppen bij PSV. "Ik ben een aantal jaar geleden gescheiden. De drukte met voetbal en mijn kinderen werd even teveel", vertelt een openhartige Ooijer bij Rondo op Ziggo Sport. "Dat was de belangrijkste reden om te stoppen."

"Ik wilde mijn eigen agenda bepalen", gaat de oud-verdediger verder. "Dat heb ik in januari al aangegeven, zodat ze rustig een assistent konden zoeken voor dit seizoen." In de wandelgangen circuleerde dat Ooijer 'in onmin' zou leven met Van Nistelrooij aan het eind van vorig seizoen. "In onmin niet. Op het moment dat je assistent bent... De trainer bepaalt. Dan kan het wel eens rommelen als de deuren dicht zijn."

Volgens Ooijer was dat met Van Nistelrooij 'af en toe wel het geval'. "Maar dat had ik met Roger Schmidt ook wel eens en in mijn tijd als speler had ik dat ook wel eens." Ooijer krijgt de vraag of Van Nistelrooij zijn mening altijd kon waarderen. "Soms wel, soms ook niet."