Ontslag Lammers bewust dag uitgesteld: 'Het is natuurlijk dramatisch'

Ontslag Lammers bewust dag uitgesteld: 'Het is natuurlijk dramatisch'

12-12-2023 14:06 Laatste update: 16:18
37

Nico-Jan Hoogma, technisch directeur bij Heracles Almelo, heeft het moeilijk met het ontslag van trainer John Lammers. Met name de timing van het congé doet hem pijn.

Lammers werd maandag zestig jaar, dinsdagochtend kreeg hij te horen dat Heracles niet met hem verdergaat. "Het is natuurlijk dramatisch. Op menselijk vlak is dit bijzonder slecht", zegt een aangeslagen Hoogma in gesprek met ESPN. "het doet me enorm veel verdriet en pijn. Ik zit hier in het belang van Heracles Almelo, het grotere geheel."

"Als je geen vertrouwen meer hebt, moet je het beëindigen", gaat Hoogma verder. Ter ere van zijn verjaardag trakteerde Lammers dinsdag, na de mededeling, nog op taart. "Deze samenloop is gewoon slecht. Vanwege zijn verjaardag hebben we het gisteren (maandag, red.) niet gedaan. Gisteren hebben we de zaak laten rusten, vandaag hebben we het medegedeeld."

Heracles verloor zes van de laatste zeven wedstrijden. In het bekertoernooi werd de club al uitgeschakeld door HHC. De nederlaag tegen voormalig hekkensluiter Vitesse werd Lammers fataal.