Chiellini stopt en spreekt liefde uit voor voetbal: 'Mooiste reis van mijn leven'

Chiellini stopt en spreekt liefde uit voor voetbal: 'Mooiste reis van mijn leven'

12-12-2023 16:08 Laatste update: 16:21
25

Giorgio Chiellini hangt zijn voetbalschoenen per direct aan de wilgen. Dat bevestigt de 39-jarige centrumverdediger zelf. In zijn boodschap spreekt hij zijn onvoorwaardelijke liefde uit voor het voetbal. 

"Mogelijk was dit mijn laatste wedstrijd. Nu ga ik tijd doorbrengen met mijn familie en terug naar Italië. Dan zal ik een definitief besluit nemen", zei Chiellini zaterdag al na de nederlaag met Los Angeles FC. Nu is duidelijk dat dat inderdaad zijn laatste duel is geweest. Op X geeft hij tekst en uitleg. 

Wedden

Meer odds

'Je bent de mooiste en meest intense reis van mijn leven geweest. Je bent mijn alles geweest. Met jou heb een uniek en onvergetelijk pad bewandeld. Nu is het tijd voor nieuwe hoofdstukken. Ik moet nieuwe uitdagingen aangaan en nieuwe opwindende hoofdstukken schrijven', zo is te lezen. 

Chiellini heeft er ruim 23 jaar profvoetbal opzitten. Via AS Livorno en Fiorentina kwam hij in 2005 bij Juventus, waar hij liefst zeventien jaar speelde. Met De Oude Dame boekte hij de meeste successen. Bij Juve vierde Chiellini negen landskampioenschappen en won hij vijf keer de beker. In 2021 legde Chiellini met Italië beslag op het EK. In totaal speelde Chiellini in zijn imposante loopbaan 827 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij 44 keer en gaf hij 29 assists.