Saibari imponeert vorige club: 'Spijtig dat hij zo vroeg vertrokken is'

Saibari imponeert vorige club: 'Spijtig dat hij zo vroeg vertrokken is'

12-12-2023 15:20
20

KRC Genk, de voormalige club van Ismael Saibari, is erg onder de indruk van de ontwikkeling die de PSV'er doormaakt. Ook baalt de club dat het de aanvallende middenvelder niet langer heeft weten te behouden.

Saibari speelde tot 2020 bij Genk, maar koos daarna voor PSV. Roland Breugelmans kent hem als jeugdcoördinator van KRC Genk heel goed. "Je zag al van jongs af aan dat Ismael de kwaliteiten had om het te maken", aldus Breugelmans bij Het Belang Van Limburg. "Het is spijtig dat hij zo vroeg vertrokken is. Of het 1B-verhaal (integratie van belofteploegen in Belgische eerste-divisie red.) hem langer in Genk had kunnen houden? Absoluut."
 
Saibari kreeg wel de kans om zich te bewijzen bij Genk. "Ismael heeft hier even met het eerste meegetraind, maar was op dat moment niet klaar om dat plekje definitief af te dwingen. Dan begrijp ik dat hij kiest voor een andere uitdaging. Ik ben enorm verrast dat hij nu op zo’n hoog niveau presteert, maar het is hem vanuit heel KRC Genk van harte gegund."
 
Saibari speelde dit seizoen tot nu toe dertien competitiewedstrijden voor PSV. Daarin maakte hij drie goals, waaronder een belangrijk doelpunt in de topper tegen Feyenoord.