Getafe overweegt verguisde United-speler te kopen: 'Ik geloof erg in hem'

Getafe overweegt verguisde United-speler te kopen: 'Ik geloof erg in hem'

12-12-2023 17:02 Laatste update: 17:04
7

Getafe overweegt Mason Greenwood komende zomer definitief over te nemen van Manchester United. De in opspraak geraakte voetballer wordt dit seizoen gehuurd van de Engelse ploeg, maar voorzitter Ángel Torres wil hem graag in Spanje houden.

Manchester United nam op 21 augustus het besluit om afscheid te nemen van Greenwood, nadat er een extern onderzoek omtrent zijn gedrag werd afgerond. De Engelse aanvaller sloot zich vervolgens op huurbasis aan bij Getafe. De linkspoot maakte twee doelpunten en gaf drie assist voor de Spaanse club, die hem nu dus graag willen behouden.
 
Er was geen koopoptie opgenomen in de huurdeal, maar Torres heeft bevestigd dat ze hem volgende zomer zullen proberen te kopen. "Met Greenwood zijn we niet alleen van plan dat hij nog een jaar blijft, maar we willen hem ook kopen," zei de voorzitter van Getafe tegen Cadena SER. Torres geeft aan al gesproken te hebben met United, maar onderhandelen over een prijs is nog niet aan de orde geweest. "Ik geloof erg in hem en United is blij met hoe hij wordt behandeld."
 
Getafe staat momenteel negende in La Liga en speelt zaterdag uit tegen Sevilla. De ploeg van José Bordalás heeft nog geen uitwedstrijd in de competitie weten te winnen dit seizoen.