'Nieuws uit Zweden: PSV concreet voor 'een van grootste talenten van het land''

'Nieuws uit Zweden: PSV concreet voor 'een van grootste talenten van het land''

13-12-2023 18:35 Laatste update: 18:54
76

PSV heeft zijn pijlen gericht op de zestienjarige Jonah Kusi-Asare, meldt het Zweedse Sportbladet. De 1.96 meter lange spits maakte aan het eind van het voorbije seizoen al minuten voor de hoofdmacht van AIK Solna.

Solna werd afgelopen seizoen elfde in de hoogste afdeling van Zweden. Het seizoen in Zweden eindigde in november en het volgende seizoen begint in februari. Mogelijk is Kusi-Asare daar niet meer bij, klinkt het. 'Het lijkt erop dat hij deze winter verkocht wordt', schrijft het medium. PSV en Club Brugge zitten naar verluidt op het vinkentouw en beide ploegen zijn bereid een bod uit te brengen.

Wedden

Meer odds

AIK verlangt zestig miljoen Zweedse Kronen, omgerekend zo'n 5,3 miljoen euro, voor Kusi-Asare. De spits wordt in zijn thuisland gezien als 'een van de grootste talenten van zijn generatie'. Hij speelt sinds januari dit jaar bij AIK, dat hem overnam van het bescheiden Brommapojkarna. In één jaar tijd heeft hij zich dusdanig ontwikkeld dat hij een miljoenenbedrag moet opleveren. 

PSV heeft al een eerste gesprek gevoerd. AIK heeft al met meerdere clubs gepraat, al zijn die vooralsnog afgehaakt wegens het prijskaartje.