BILD onthult salaris Van de Beek, 'groot struikelblok' voor geïnteresseerde club

BILD onthult salaris Van de Beek, 'groot struikelblok' voor geïnteresseerde club

13-12-2023 19:40 Laatste update: 14-12-2023 12:16
89

Het is nog allerminst zeker dat Donny van de Beek deze winter de overstap maakt van Manchester United naar Eintracht Frankfurt. De Bundesliga-club ziet de Nederlander graag komen, maar zijn salaris vormt een struikelblok. Dat meldt BILD woensdagavond. 

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Van de Beek vertrekt bij United, dat bereid is mee te werken aan een vertrek van de Oranje-international. Frankfurt hoopt te profiteren van de uitzichtloze situatie, maar moet om dat te bewerkstelligen nog wel een pijnpuntje oplossen: het salaris van de voormalig Ajax-middenvelder. 

BILD-journalist Christian Falk weet dat Van de Beek bij United een salaris van om en nabij de zeven miljoen euro per jaar opstrijkt. Frankfurt is simpelweg niet in staat om dat bedrag te betalen. Opvallend is dat de Engelse grootmacht dus hoopt op een huurdeal waarbij Frankfurt een deel, of wellicht het hele salaris van Van de Beek moet overnemen. 

Beide clubs zijn nu in onderhandeling om dichter bij elkaar te komen. Mochten ze er uiteindelijk uitkomen, dan haalt Frankfurt allesbehalve een speler met veel minuten in de benen. Van de Beek speelde zijn laatste officiële wedstrijd namens United op 30 september. VoetbalPrimeur zocht in samenwerking met databureau FACTS Consultancy uit wat de beste club is voor Van de Beek, de resultaten lees je hier!