Slot vindt verlies Feyenoord 'exemplarisch' voor CL-campagne: 'Repeterend verhaal'

Slot vindt verlies Feyenoord 'exemplarisch' voor CL-campagne: 'Repeterend verhaal'

13-12-2023 23:35 Laatste update: 23:41
77

Arne Slot vond de nederlaag van Feyenoord bij Celtic 'exemplarisch' voor de afgelopen Champions League-campagne. De trainer van de Rotterdammers zag opnieuw goed veldspel, maar zag zijn spelers ook opnieuw fouten maken op 'wedstrijdbepalende' momenten. 

"Ik heb tegen de jongens gezegd: een repeterend verhaal", aldus Slot na afloop van de 2-1 nederlaag voor de camera van RTL. "Goed aan de bal, goed gevoetbald, meer dan voldoende kansen gehad om met meer dan een nederlaag weg te gaan, maar een slappe strafschop tegenkrijgen en voor de verandering weer eens een tegengoal uit een standaardsituatie."

"Exemplarisch voor dit Champions League-seizoen", vervolgt Slot, die de strafschop voor rust, waarbij Ramiz Zerrouki een overtreding beging, wel makkelijk gegeven vond. "Ik denk dat met enige regelmaat hier geen strafschop voor gegeven wordt. Maarja, dan zullen de mensen denken: hij (Zerrouki, red.) geeft wel aanleiding. Dat klopt. Dat is misschien niet handig nadat je net daarvoor gewaarschuwd bent."

Een verrassing in de Feyenoord-opstelling was de naam van Thomas Beelen, die van Slot het vertrouwen kreeg centraal achterin. De oefenmeester is tevreden. "Ik denk dat hij een uitstekende wedstrijd gespeeld heeft. Hij bleef verdedigend heel goed overeind. Ook aan de bal was hij rustig. We hadden de eerste twintig minuten wel even nodig om er doorheen te spelen. Vanaf het moment dat dat gebeurde, heb ik een heel goed Feyenoord gezien, onder wie ook Thomas Beelen." 

Wedstrijdbepalende momenten
Al met al heerst er 'grote frustratie' bij Slot. "Ik zei voor de wedstrijd: ik hoop vooral te zien dat we niet alleen maar de complimenten krijgen voor ons goede spel, maar dat we op wedstrijdbepalende momenten aanstaan, en voorkomen dat je iets tegenkrijgt. Dat is ons ook vandaag op wedstrijdbepalende momenten weer niet gelukt", aldus de Feyenoord-trainer, die tussen de teleurstelling door ook wel trots is. "Als je alle tegengoals op een rijtje zet ga je echt schrikken, maar daarnaast hebben we heel erg goed gevoetbald. Zeker vijf wedstrijden, Atlético thuis was wat minder. Dat is wel weer heel mooi, dat we zelfs op CL-niveau niet langer een club zijn die het met dertig procent balbezit moet doen."