Akpom eerlijk na Ajax-zege: 'Als een spits ben ik wat gefrustreerd'

Akpom eerlijk na Ajax-zege: 'Als een spits ben ik wat gefrustreerd'

14-12-2023 23:28 Laatste update: 15-12-2023 01:57
31

Chuba Akpom had met twee treffers een groot aandeel in de zege van Ajax op AEK Athene, maar toch stapte hij met gemengde gevoelens van het veld na de cruciale Europa League-wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. De Engelsman liet ook drie opgelegde kansen onbenut.

Akpom ging in de slotfase drie keer alleen op de Griekse keeper af, maar legde het keer op keer af. "Ik had met de bal naar huis kunnen gaan. Ik ben blij met de winst, maar ja, als een spits ben ik wat gefrustreerd door die laatste kansen. Ik train hier iedere dag op. Ik droom over de kansen die ik mis, want ik geniet zo erg van het maken van doelpunten. Ik doe bijna alles op instinct, maar bij deze een-op-een-kansen had ik misschien wel te veel tijd om na te denken."

Akpom had bij zijn tweede treffer juist nog hulp gehad van een schutterende AEK-doelman Giorgos Athanasiadis. De 28-jarige aanvaller was er niet minder blij om. "Een doelpunt is een doelpunt. Het maakt niet uit. Geluk heb je soms ook nodig", zegt hij bij Veronica.

Ook over zijn wisselwerking met Brian Brobbey is Akpom tevreden. "We brengen allebei iets anders in de wedstrijd. Brian is fysiek erg sterk en ik duik graag op in de ruimtes om hem heen. Ik denk dat dit zeker kan gaan werken."

Dat Akpom na moeilijke eerste maanden de verwachtingen begint in te lossen, doet hem goed. Toch raakte hij niet in de war door de kritiek. "Mensen hebben allemaal hun mening. Als je te veel focust op ieders mening, raak je afgeleid. Ik heb een sterke mentaliteit. Ik speelde niet veel, maar ik heb wel laten zien wat ik kan. Ik geef altijd de volle honderd procent."