Bizar: AEK-fans mishandelen drie stewards in ArenA na interventie voor laserpen

Bizar: AEK-fans mishandelen drie stewards in ArenA na interventie voor laserpen

15-12-2023 09:30 Laatste update: 19:50
155

Meerdere fans van AEK Athene hebben donderdagavond drie Ajax-stewards mishandeld op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA. Volgens de politie Amsterdam werden de fans woest, toen de beveiliging ingreep voor het gebruik van een laserpen. Die lasers zorgden in de heenwedstrijd in Athene ook al voor een hoop ophef.

In totaal werden er 147 supporters aangehouden tijdens en rond de wedstrijd van Ajax tegen AEK Athene. De fans uit Griekenland die werden opgepakt voor mishandeling van de stewards, deden dit toen de beveiliging ingreep. De stewards wilden de laserpen afpakken, waarmee de supporters in de ogen van Ajax-spelers schenen. Toen volgde een opstootje, waarbij de stewards gewond raakten. Zij zullen spoedig aangifte doen.

Bij de heenwedstrijd in Griekenland werd er ook al schande gesproken over het gebruik van de laserpennen. Naast de Griekse fans gingen er ook nog 140 Amsterdamse fans mee met de politie. Zij werden opgepakt vanwege het slopen van de metro, maar er zitten er nog slechts twee vast. Ook werd er een Griekse fan opgepakt, omdat hij een trommel bij zich had waarmee de politie werd beledigd.