Akpom krijgt forse kritiek ondanks tweeklapper: 'Zelfs Ronaldo schuift die bal af'

Akpom krijgt forse kritiek ondanks tweeklapper: 'Zelfs Ronaldo schuift die bal af'

15-12-2023 09:58
125

Wim Kieft kon geen goed woord opbrengen voor een kans die Chuba Akpom kreeg op de 4-1 bij Ajax. De analist van Veronica zag de spits samen met Tristan Gooijer op de keeper aflopen, maar hij gaf de bal niet af. Onbegrijpelijk, aldus Kieft.

Kieft vindt dat je best sommige kansen kunt missen, maar specifiek deze snapt hij niet. "Hij heeft wel denk ik de snelheid, ook al kan ik niet inschatten hoe snel die andere jongens zijn. Één-op-één kansen kan je altijd wel eens missen natuurlijk. Maar even serieus, deze moet je gewoon geven. Wie of wat je ook bent, zelfs Cristiano Ronaldo zou die bal afgeven. Als Steven Berghuis naast hem had gestaan, die had hem helemaal uitgescholden."

"Als ik zijn goals probeer terug te denken. Hij is meer een jongen van in de zestien meter", ziet Kieft ook de kwaliteiten van Akpom. "Dan kopt hij hem erin of komt hij voor zijn man, maar dit soort dingen vergen echt weer andere dingen. Voor sommige jongens is dat heel moeilijk, omdat ze moeten gaan nadenken. Dan zie je ook vaak wat de kwaliteiten zijn van spelers en wat ze wel en niet kunnen."