Van Ginkel enorm teleurgesteld: 'In de rust scheld je elkaar al kapot'

Van Ginkel enorm teleurgesteld: 'In de rust scheld je elkaar al kapot'

17-12-2023 14:55
63

Vitesse gaat door de harde nederlaag bij Almere City FC als hekkensluiter van de Eredivisie de winterstop in. Marco van Ginkel baalde logischerwijs als een stekker. Na afloop ging hij samen met enkele teamgenoten in gesprek met de teleurgestelde supporters.

"De supporters zijn er bijna elke laatste training voor de wedstrijd, vandaag was het uitvak ook weer uitverkocht. Wij geven ze niet wat ze verdienen. En dan ook nog zo'n nederlaag, dat is gewoon schandalig", reageert Van Ginkel bij ESPN. "Almere speelde vanaf het begin één op één. Dan moet je tweede ballen winnen, duels winnen, maar dat laten we allemaal afweten."

"We krijgen de doelpunten veel te makkelijk tegen. Ze brengen ons gelijk in de problemen en dat mag niet gebeuren. Het gebeurt veel te vaak. Het is moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen, je zit nu ook in de emotie. Het is moeilijk. Dat je zo'n grote nederlaag lijdt is helemaal teleurstellend. Ik heb dit ook nog niet vaak meegemaakt hoor", verzucht hij.

Van Ginkel beaamt dat het veel pijn doet. "Uiteraard. In de rust heb je elkaar al kapotgescholden en dan ga je de tweede helft bijna hetzelfde door. Dat doet pijn, ja. Er moet in de winter wel wat gebeuren, ook met de groep, om het in de tweede helft van het seizoen beter te doen en punten te halen."