Hoge cijfers voor Ten Hag in Engelse media: 'Geaccepteerd door spelers'

Hoge cijfers voor Ten Hag in Engelse media: 'Geaccepteerd door spelers'

18-12-2023 00:00
35

Volledig tegen de verwachtingen in wist Manchester United zondagavond stand te houden bij Liverpool (0-0). Dit schrijven de Engelse kranten over de geplaagde Erik ten Hag, die wordt beloond met hoge cijfers.

De clash tussen de twee aartsrivalen mondde niet uit in het gehoopte spektakelstuk, maar Ten Hag kwam als morele winnaar uit de bus. Die conclusie trekt de Engelse pers na het doelpuntloze gelijkspel op Anfield. 'Het was slechts een punt voor Ten Hag, maar wél een kostbaar punt na de Europese exit en de druk die zich de laatste weken maar bleef opbouwen', schrijft Sky Sports.

Ten Hag wordt door The Daily Mail beloond met een 8. 'Hij zal worden bekritiseerd vanwege zijn negatieve tactiek, maar Liverpool zou de vloer hebben aangeveegd met Manchester United als de Nederlander zijn verdediging niet had versterkt. De recente verhalen over onvrede in de kleedkamer zijn voorlopig gelogenstraft: de tactiek van Ten Hag werd duidelijk geaccepteerd.'

'Ten Hag, die een zwaar seizoen doormaakt, zag een goede prestatie van zijn team', aldus The Athletic. En The Telegraph: 'Ten Hag lukte wat 34 tegenstanders hiervoor niét lukte: de nul houden tegen Liverpool op Anfield.' Volgens Manchester Evening News koos Ten Hag voor een 'logische basiself'. De lokale krant geeft de manager een 7.

Sky Sports-pundit Gary Neville adviseert de clubleiding van Manchester United in elk geval tot het einde van het seizoen vast te houden aan Ten Hag. "Dat is het juiste om te doen. Ten Hag verdient krediet, al moet het in uitwedstrijden wel veel en veel beter. Met de voorkeurstactiek van Ten Hag worden ze buitenshuis geslacht", aldus het clubicoon.

Bekijk hieronder de samenvatting van Liverpool - Manchester United: