PSV-coach Bosz: 'Daarin is Dortmund misschien wel grootste van Europa'

PSV-coach Bosz: 'Daarin is Dortmund misschien wel grootste van Europa'

18-12-2023 13:55
25

Peter Bosz kijkt uit naar het weerzien met Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League. De trainer van PSV reageert enthousiast op de loting. 

Bosz stond in het seizoen 2017/2018 aan het roer bij Dortmund. Hoewel hij al na een halfjaar werd ontslagen, bewaart hij goede herinneringen aan Die Schwarzgelben. "Ik heb ervaren wat voor een grote club het is. Qua toeschouwers is het misschien wel de grootste van Europa, dat is erg indrukwekkend", zegt de PSV-coach op de clubsite.

Bosz kwam in 2017 over van Ajax en kende een indrukwekkende start met Dortmund, met dertien punten uit vijf duels. Daarna ging het echter bergafwaarts en daardoor werd hij al in december op straat gezet. Toch koestert de Nederlandse trainer geen wrok. "Ik ken nog veel mensen bij de club en verheug me op het duel."

Dortmund staat momenteel vijfde in de Bundesliga, maar eindigde als eerste in een Champions League-groep met Paris Saint-Germain, AC Milan en Newcstle United. PSV speelt in februari eerst thuis, de return is in maart.