Van der Meijde ziet gênant optreden van AZ: 'Écht schandalig'

Van der Meijde ziet gênant optreden van AZ: 'Écht schandalig'

18-12-2023 20:52 Laatste update: 21:02
37

AZ heeft zich schandalig gepresenteerd tegen PSV, zo stelt Andy van der Meijde bij Veronica Offside. Ook Wim Kieft is niet te spreken over de Alkmaarders, die in zijn ogen simpelweg niet over een sterke selectie beschikken.

"Die linksback vind ik zo'n verzwakking ten opzichte van Kerkez, die ze vorig jaar hadden", vangt Kieft aan. "Die Møller Wolfe kan gewoon niet zo goed voetballen, die geeft die bal zo blind op die keeper. En die keeper, die was donderdag al gepasseerd, dan raakt nu ook die jonge jongen geblesseerd en moet je erin, precies tegen PSV…" zegt de analist. "Dan sta je al met tien man op het veld, toch?" voegt Van der Meijde toe. "Met alle respect. Binnen vijftien minuten met 0-3 achter, en dan als AZ zó spelen. Echt schandalig."

Vervolgens komt ook de wedstrijd van AZ tegen Legia Warschau ter sprake. "Die keeper zag er niet overtuigend uit bij die 1-0, maar dat vond ik van dat hele AZ wel, hoor" stelt Kieft. "Ik vind dat AZ zich dit jaar op geen enkele positie heeft weten te versterken. In de voorhoede heb je Pavlidis, en dan vier jeugdspelers die aan de buitenkant spelen. Die renderen eigenlijk helemaal niet. Die coach komt nu een beetje onder druk te staan, maar dat is ook flauwekul. Ze hebben gewoon heel matig materiaal. Hun beste spelers zijn Clasie, Pavlidis en Martins Indi, en Bazoer soms."