Boymans rookte tijdens periode met Ten Hag: 'Hij vroeg: lekker sigaretje gedaan?'

Boymans rookte tijdens periode met Ten Hag: 'Hij vroeg: lekker sigaretje gedaan?'

19-12-2023 15:15
20

Erik ten Hag wist dondersgoed dat Ruud Boymans rookte tijdens hun periode bij FC Utrecht. De huidige manager van Manchester United maakte hier echter nooit een probleem van.

Boymans stak zijn rookgedrag niet onder stoelen of banken. "Ten Hag wist van mij dat ik rookte, maar hij heeft mij dit nooit voorgehouden", vertelt de voormalig spits bij Fresia & Milan parkeren de bus. "Na een wedstrijd ging ik weleens een sigaretje doen. Dan stond de bus op mij te wachten en kwam ik als laatste binnen. Ten Hag zei dan: 'Lekker sigaretje gedaan?' Daar konden we alleen maar om lachen met elkaar."

Boymans kon dit erg waarderen van zijn toenmalige trainer. Hij is dan ook te spreken over de Nederlandse oefenmeester. "Hij wist heel goed op welke manier hij met wie om moest gaan. Hij accepteerde mij als mens en wist dat hij dit toch niet aan mij kon veranderen. Daarom accepteerde Ten Hag het. Zo gaf hij mij een goed gevoel en kon ik belangrijk voor hem zijn als spits", aldus de oud-voetballer.

Ruud Boymans speelde van 2014 tot en met 2016 in het shirt van FC Utrecht. In 28 duels wist hij negentien keer te scoren. Na zijn voetbalcarrière is hij verdergegaan in de muziekbranche. Tegenwoordig reist hij de hele wereld over als member van het label No Art.