'Ook Verhulst valt geblesseerd weg, AZ mogelijk de markt op voor nieuwe keeper'

'Ook Verhulst valt geblesseerd weg, AZ mogelijk de markt op voor nieuwe keeper'

19-12-2023 15:05 Laatste update: 15:48
86

De keepersproblematiek duurt voort in Alkmaar: Hobie Verhulst heeft een meniscusblessure opgelopen. Dat meldt Voetbal International dinsdagmiddag. Eerste doelman Matthew Ryan is ook geblesseerd. 

Verhulst maakte afgelopen zondag zijn opwachting tegen PSV, dat veel en veel te sterk was voor AZ: 0-4. De doelman verving de talentvolle Rome-Jayden Owusu-Oduro, die op zijn beurt weer eerste keeper Ryan verving. Hij is dit seizoen de vaste keuze van trainer Pascal Jansen, maar brak vorige week zijn oogkas tijdens een ongeluk in de sportschool. 

Verhulst zal de komende periode aan de kant staan. VI meldt dat het gaat om een periode van ongeveer zes tot acht weken. Owusu-Oduro, die het Conference League-uitduel met Legia Warschau keepte, is wel weer hersteld. Hij staat woensdagavond onder de lat, als AZ het kalenderjaar afsluit met het bekerduel tegen HHC. De achttienjarige Tristan Kuijsten en zeventienjarige Kyani Zeggen zullen dan plaatsnemen op de bank. 

Mogelijk nieuwe keeper
Door alle malaise onder de lat, overweegt AZ om in januari de markt op te gaan voor een nieuwe doelman. Het zal dan om een huurdeal gaan, aldus VI. "De spoeling is nu dun. In aantal hebben we voldoende keepers, maar ze zijn natuurlijk erg jong. In de winterstop ga ik met Max Huiberts overleggen over deze situatie", zei Jansen dinsdagmiddag.