Buitenspel: Ten Cate (69) debuteert deze week als acteur in misdaadserie

Buitenspel: Ten Cate (69) debuteert deze week als acteur in misdaadserie

20-12-2023 11:30 Laatste update: 11:58
27

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Ten Cate (69) debuteert als acteur in misdaadserie
Henk ten Cate assisteert Aron Winter bij de nationale ploeg van Suriname, maar de trainer is binnenkort ook op Videoland te zien. De oud-trainer van onder meer Ajax is vanaf deze week te bewonderen in de misdaadserie Sleepers. "Ik weet ook niet wat me is overkomen, maar ik vind het hartstikke leuk", stelt Ten Cate in gesprek met De Telegraaf. De oud-trainer beschrijft zijn personage. "Hij is iemand bij de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE), die op zoek gaat naar corrupte collega’s."

De voormalig trainer stelde een mooie voorwaarde aan de klus. "Ik was toch een beetje bang een echte acteur het brood uit de mond te stoten. Dus ik stelde voor: Wat jullie willen betalen stort je maar naar een goed doel: Amsterdammers helpen Amsterdammers. Als iemand een wasmachine moet hebben die dat niet kan betalen, dan gaat dat uit die stichting."