Ajax kijkt in januari naar ex-spelers: 'Kunnen op latere leeftijd waardevol zijn'

Ajax kijkt in januari naar ex-spelers: 'Kunnen op latere leeftijd waardevol zijn'

22-12-2023 19:28
81

Het is aan Kelvin de Lang om de winterse transferperiode van Ajax in goede banen te leiden. De filosofie die hij daarbij hanteert? Eerst naar de eigen jeugd kijken, dan naar ex-Ajacieden. 

Hoofdscout De Lang is na het ontslag van Sven Mislintat tijdelijk verantwoordelijk voor het aankoopbeleid van de Amsterdammers en heeft de strategie voor de winter uitgestippeld. Het belangrijkste punt is daarin de hoofdopleiding. "We kijken eerst bij de jeugd", vertelt hij in een interview met Ajax Life. "Daarna naar eventuele oud-Ajacieden die op latere leeftijd weer van toegevoegde waarde kunnen zijn."

Mocht binnen dat spectrum de juiste speler niet worden gevonden, dan zijn spelers van de partnerclubs van Ajax of eventuele spelers van buitenaf ook een optie. "Dat kunnen oudere spelers zijn, leiders die onze jonge spelers beter maken. Het blijft zoeken naar de juiste balans."

Dat de onderlinge samenwerking bij Ajax op transfergebied stroef verliep, erkent De Lang. "Het klopt dat het niet zo liep als dat we wilden, maar daarmee gingen we aan de slag. Daarbij is haast en zorgvuldigheid geboden, want de volgende transferwindow staat alweer voor de deur."