Invaller Klaassen en bankzitter De Vrij zien Inter koppositie verstevigen

23-12-2023 19:52
9

Internazionale heeft weer afstand genomen van Juventus en de andere concurrenten in de Serie AI Nerazzurri boekten een probleemloze 2-0 zege op US Lecce, zonder Nederlandse inbreng.

Zonder de geblesseerde Denzel Dumfries en met Davy Klaassen en Stefan de Vrij op de bank, trad Inter aan tegen Lecce. Bij een overwinning, zou het gat met achtervolger Juventus weer vier punten worden. In het Stadio Giuseppe Meazza was Inter dominant, maar kregen de bezoekers in de omschakeling ook wat kansjes.

Toch was Inter de ploeg die op slag van rust aan de leiding kwam. Uit een vrije trap kopte verdediger Yann Bisseck de 1-0 tegen de touwen. Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. Na de pauze bleef het nog lang spannend, maar viel de beslissing in de 78ste minuut. Nicolò Barella verdubbelde de marge op fraaie wijze, door na een geweldige pass lang te wachten met schieten. Lecce-keeper Wladimiro Falcone was daardoor kansloos.

Zo pakt Inter de volle buit, terwijl Klaassen in de laatste minuten in mocht vallen en De Vrij op de bank bleef. De nummer drie van het vorige Serie A-seizoen gaat daardoor met een aardige marge aan kop in Italië. Het gat met nummer drie AC Milan is nu zelfs al elf punten.