Slot prijst vertrokken Feyenoord-trio: 'Nu missen we die grinta'

Slot prijst vertrokken Feyenoord-trio: 'Nu missen we die grinta'

23-12-2023 22:20
71

Arne Slot mist dit seizoen een stukje grinta bij Feyenoord. De trainer stelt dat Orkun Kökcü, Oussama Idrissi en Sebastian Szymanski een bepaalde drive hadden die in het huidige Feyenoord ontbreekt.

In een dubbelinterview met Peter Bosz in het Algemeen Dagblad stelt Slot dat de leider in het veld 'sporadischer' is geworden. "Als ik naar Luuk de Jong kijk bij jullie: die zet echt het hele orkest neer", zegt de Feyenoord-trainer. "In ons kampioensteam hadden wij Orkun Kökcü, die ook in die rol is gegroeid. Hij was niet zozeer de orkestleider, maar als het even lastig werd, was hij de eerste die een tandje bijzette. Door misschien eens een venijnige tackle te maken, door iets te doen wat reactie opriep."

"Nu missen we een beetje de grinta van Kökcü, Idrissi en Szymanski", stelt Slot. "Als het een 50/50-wedstrijd was, of 60/40 voor de tegenstander, dan hadden zij iets van: wacht even, nú moet ik het momentum in de wedstrijd veranderen." De eindverantwoordelijke vindt het Feyenoord van dit seizoen voetballend beter dan vorig seizoen, al laat het huidige Feyenoord te veel toe. "Op dat vlak moeten we verbeteren, waarbij ik een aantal spelers zie die het in zich hebben om in die aanjagersrol te groeien."