Vroege terugkeer geen optie: 'Ze moeten mij er vooral lekker buiten laten'

Vroege terugkeer geen optie: 'Ze moeten mij er vooral lekker buiten laten'

24-12-2023 08:15
12

FC Volendam hoeft niet te proberen om Henk Veerman tussentijds terug te halen van zijn verhuurperiode. De spits heeft het naar zijn zin bij ADO Den Haag en wil zich niet verwikkeld raken in de chaos aan De Dijk. 

"Iedereen die me graag weg wilde hebben, is nu gelukkig weg", vertelt Veerman tegen NH Nieuws. "Nu is het bouwen aan een nieuw Volendam, maar ik ben nu speler van ADO Den Haag. Dus het heeft ook geen zin om een lange vinger op te gaan steken", stelt de boomlange spits. "Het is zonde dat het zo gegaan is vorig seizoen, maar ik ben hartstikke blij dat nu weer kan laten zien dat ik kan voetballen."

Veerman wordt door ADO gehuurd van FC Volendam, maar laatstgenoemde hoeft geen moeite te doen de spits vroegtijdig terug te halen. "Bij dat soort taferelen blijf ik zo ver mogelijk vandaan. Ik weet ook niet wat er allemaal aan de hand is, dat moeten ze zelf lekker uitzoeken en mij er vooral ver buiten laten", aldus Veerman, die voor ADO dit seizoen al twaalf keer scoorde en twee assists gaf. 

Met ADO Den Haag is Veerman nog volop in de race voor promotie. De ploeg uit Den Haag staat na twintig speelronden op een derde plaats, op slechts één punt achterstand van de tweede plek, die recht geeft op promotie naar de Eredivisie.