Matchwinner Madueke bezorgt Chelsea overwinning bij PL-basisdebuut Maatsen

27-12-2023 22:28 Laatste update: 23:16
31

Chelsea is er woensdagavond bij het Premier League-basisdebuut van Ian Maatsen in geslaagd om te winnen. The Blues sleepten een 2-1 zege uit het vuur tegen Crystal Palace. Het winnende doelpunt viel in de absolute slotfase, en kwam van de voet van Noni Madueke

Chelsea is bezig aan zeer matig seizoen. Met de nederlaag van afgelopen zondag tegen Wolverhampton Wanderers (2-1) in de benen ontving het Palace, waar Jaïro Riedewald op de bank zat. Met Maatsen als basisklant begon Chelsea uitstekend. Al na dertien minuten spelen lag de bal in het net. Mykhailo Mudryk tikte binnen na een prima aanval.

Het lukte de ploeg van manager Mauricio Pochettino niet om de score te verdubbelen, en Palace werd naarmate de eerste helft vorderde steeds wat beter. Dat resulteerde op slag van rust in de gelijkmaker. Michael Olise controleerde de bal met zijn borst en rondde vervolgens fraai af.

Kort na rust werd Maatsen, die speelde als rechtsbuiten, naar de kant gehaald. Pochettino bracht even later ook voormalig PSV'er Madueke. Hij zag hoe collega-aanvaller Jackson eerst een gigantische kans missen, om vervolgens alsnog de 2-1 te maken. Althans, dat dacht hij. De treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de absolute slotfase konden The Blues alsnog juichen. Madueke versierde een strafschop en ging zelf achter de bal staan. De vleugelaanvaller faalde niet en bezorgde zijn club daarmee de zege én zichzelf zijn eerste PL-treffer van dit seizoen. Chelsea heeft door de overwinning 25 punten, twee minder dan nummer negen Brighton.