Fitheid moet terugkomen bij De Graafschap: 'Kan nu zestig minuten leveren'

Fitheid moet terugkomen bij De Graafschap: 'Kan nu zestig minuten leveren'

28-12-2023 08:30
7

Ralf Seuntjes kan qua fitheid op dit moment zestig minuten 'kwaliteit' leveren voor De Graafschap. Dat vertelt de 34-jarige aanvaller in gesprek met ESPN. 

"Ik weet van mezelf: ik kan zestig minuten goede kwaliteit leveren nu. In Japan heb ik de laatste maanden niet veel gespeeld, wel veel getraind en oefenwedstrijden gespeeld. Daarin voelde ik dat het na zestig minuten wat minder werd", legt Seuntjens uit.

Of Seuntjens nog fitter kan worden? "Ja, dat denk ik wel. In Japan speelde ik niet veel wedstrijdminuten en dat is wel de basis om je conditie echt een boost te geven. Als je een half uur invalt op regelmatige basis of soms start, dan denk ik dat het wel op te trainen is."

Seuntjens was de afgelopen twee jaar actief bij het Japanse Imabari FC. Hij koos voor dat avontuur na een sterk halfjaar bij NAC Breda. Kort na zijn overstap werd hij gediagnostiseerd met lymfeklierkanker. Hij kreeg van de Japanse club de kans om zich terug te knokken en na ruim een jaar afwezigheid zijn rentree te maken. Mede met het oog op zijn gezin wilde Seuntjens deze winter graag terugkeren naar Nederland.