'Vuurwerk op komst: Real doet Mbappé voorstel, maar stelt ultimatum'

'Vuurwerk op komst: Real doet Mbappé voorstel, maar stelt ultimatum'

29-12-2023 17:32 Laatste update: 17:37
43

Het moment van de waarheid rond de toekomst van Kylian Mbappé breekt aan. Real Madrid heropent de jacht op de 25-jarige Franse ster, maar stelt hem wel een deadline in het vooruitzicht. Dat meldt The Athletic.

Volgens het toonaangevende sportmedium gaat Real Madrid een nieuwe poging wagen om Mbappé in te lijven. De Spaanse grootmacht hoopt hem komende zomer transfervrij over te nemen van Paris Saint-Germain. Trek in een nieuwe soap heeft de Koninklijke echter niet: de pijlsnelle aanvaller krijgt tot halverwege januari om de knoop door te hakken.

Real heeft geleerd van vorig jaar. De Madrilenen waren ervan overtuigd dat Mbappé zou kiezen voor een overstap naar het Estadio Santiago Bernabéu, maar op de valreep verlengde hij zijn contract bij PSG met één jaar. Vanaf 1 januari mag de Franse international opnieuw met andere clubs onderhandelen. Ditmaal zal hij dus beduidend sneller de knoop moeten doorhakken.

The Athletic meldt dat Real Madrid, hoewel het zich enigszins verraden voelde door Mbappé, de banden met de sterspeler altijd heeft aangehouden. De voorwaarden zijn wel iets veranderd. De La Liga-topclub wil het salarishuis onder controle houden en de vrede in de kleedkamer bewaren. Jude Bellingham vertelde teamgenoten dat hij financieel betere voorstellen liet lopen voor Real, van Mbappé wordt een soortgelijk gebaar verwacht.

Real hoopt dat Mbappé valt voor het sportieve aspect. De Koninklijke is volledig overtuigd van de toegevoegde waarde van de aanvaller, die een voorhoede kan gaan vormen met Vinícius Júnior. Onlangs werd al duidelijk dat Mbappé niet in januari zal vertrekken uit Parijs.