Brobbey is een verademing en hetzelfde geldt voor Rensch bij Ajax

"Brobbey is een verademing en hetzelfde geldt voor Rensch bij Ajax"

30-12-2023 16:52
124

Niet alles bij Ajax is dit seizoen kommer en kwel, constateert Henk Spaan. De schrijver en columnist noemt Brian Brobbey en Devyne Rensch als lichtpuntjes. 

Veel spelers van Ajax zakten in de eerste seizoenshelft door het ijs, maar dat geldt volgens Spaan niet voor de twee jeugdproducten. "Brobbey is gewoon een verademing en hetzelfde vind ik van Rensch. Hij is de laatste weken helemaal terug van de extreme vormcrisis die hij heeft gehad", zegt hij tegen Ajax Showtime.

Spaan neemt het op voor de veelvuldig bekritiseerde verdediger, die nog altijd pas twintig jaar is. "In de slechte wedstrijden van Ajax was hij een van de spelers die overeind bleef. Hij kan zowel centraal als op rechtsback spelen en hij combineert goed met Berghuis. Rensch en Brobbey vind ik dus oké. En van Van den Boomen ben ik al heel lang fan van. Alleen er hoort een controleur naast hem, want anders zwemt hij."

Spaan ziet verder weinig aanknopingspunten op dit moment, maar hoopt dat de crisis snel wordt bezworen. "Het kan best snel omdraaien, want Hato is zeventien, Brobbey is heel jong, Rensch is nog steeds jong. Er zijn genoeg lichtpuntjes, alleen er moet stabiliteit in het elftal komen."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!