Theo Janssen zet na ontslag Cocu nieuwe stap in trainersloopbaan

Theo Janssen zet na ontslag Cocu nieuwe stap in trainersloopbaan

4 januari - 18:40 Laatste update: 23:09
16

Theo Janssen zet een nieuwe stap in zijn trainerscarrière. Het clubicoon van Vitesse wordt de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse O21, zo meldt hij zelf via social media.

Eerder was Janssen samen met Chris van der Weerden actief als assistent-trainer van Philip Cocu, bij het eerste elftal van Vitesse. Cocu vertrok echter uit Arnhem, na tegenvallende resultaten dit seizoen. De aanleiding was het 1-3 verlies tegen sc Heerenveen in eigen huis, op 12 november 2023.

Samen namen Janssen en Van der Weerden vervolgens de honneurs waar, tot Edward Sturing het overnam. Laatstgenoemde prefereerde Nicky Hofs en Tim Cornelisse als assistenten. Van der Weerden vertrok daardoor bij de club, waar Janssen in gesprek zou gaan over een andere functie. Dat is nu dus het hoofdtrainerschap van Vitesse O21 geworden.

Janssen was eerder al actief als scout en jeugdtrainer bij Vitesse. Hij was betrokken bij Vitesse O18 en Vitesse O19, en zal zich nu gaan bekommeren om het belofteteam. Ook was Janssen uiteraard als speler actief bij Vitesse. In 1998 maakte hij er zijn debuut in het betaald voetbal. Later speelde hij nog voor Racing Genk, FC Twente en Ajax, om vervolgens weer terug te keren bij Vitesse.