Intensiteit is toverwoord Bosz: 'Alles moet in sprint, naar voren, maar ook terug'

Intensiteit is toverwoord Bosz: 'Alles moet in sprint, naar voren, maar ook terug'

4 januari - 20:34 Laatste update: 20:45
27

Peter Bosz geniet van de prestaties van PSV, maar 'heeft nog helemaal niets'. Op het trainingskamp van PSV deelt de trainer van de Eindhovenaren zijn visie op het begrip 'intensiteit'. 

"We hebben een goed elftal, en daar werk ik met plezier mee. Dus ik hoop dat het inderdaad een mooie vier à vijf maanden worden", reageert Bosz voor de camera van de NOS. "Maar we hebben nog helemaal niks, dus we zullen aan de bak moeten."

'Intensiteit' is een van de geboden van Peter Bosz bij PSV. Wat bedoelt de trainer daar nou precies mee? "Het gaat erom dat je dingen op een zo hoog mogelijke intensiteit doet. Alles in sprint. Naar voren toe, maar ook in sprint terug. Dat je het baltempo hoog houdt", somt de coach op. 

Bosz ziet dat PSV over het algemeen de bovenliggende ploeg is, en wil daarom zijn tegenstander geen moment rust gunnen in een wedstrijd. Het snel nemen van een inworp of vrije trap noemt de oefenmeester als voorbeeld. "Maar ook: de bal niet drie maar twee keer raken en mensen overslaan. Dan wordt het tempo van de wedstrijd hoger en dan is de intensiteit van de wedstrijd hoger. En daar moeten wij beter in zijn dan de tegenstander.