Bosz zorgde voor ommekeer bij PSV'er: 'Liet soms onbewust wel eens iets lopen'

Bosz zorgde voor ommekeer bij PSV'er: 'Liet soms onbewust wel eens iets lopen'

5 januari - 07:14 Laatste update: 07:49
52

Jordan Teze is heel erg blij dat hij met Peter Bosz mag werken bij PSV. Sinds de komst van de coach afgelopen zomer, heeft de verdediger een vaste plek als vleugelverdediger en daar is hij maar wat blij mee. Dit komt ook omdat Bosz hem enorm uitdaagt, vertelt Teze in het Algemeen Dagblad.

Teze is pas onder Bosz een onbetwiste basisspeler geworden, maar daar ging dus genoeg aan vooraf. "Ik heb voor het seizoen met hem gezeten en de trainer heeft me absoluut uitgedaagd. Dat heeft me weer honderd procent scherp gekregen, hoewel ik in het verleden echt geen rare dingen heb gedaan. Het was toen gewoon een combinatie van vertrouwen en misschien een gebrek aan ritme, waardoor je ook in je hoofd weleens anders kan denken of onbewust iets laat lopen."

Voor Teze is er dus een wereld open gegaan in dit nieuwe seizoen, maar zijn familie blijft voor hem cruciaal. Al durft zijn moeder het nog niet aan om een wedstrijdje te kijken. "Mijn moeder durft op televisie nog steeds niet live naar wedstrijden te kijken. Ze is dan zo enorm gespannen dat het te veel wordt. Ik ben blij dat ik haar dit kan geven, want we hebben een bijzondere reis door het leven gemaakt. Zij heeft alles voor mij gedaan en zonder haar had ik nooit kunnen staan waar ik nu sta."

Teze heeft een sterke eerste seizoenshelft op en dus steken de geruchten over een transfer al snel weer op. Wat dat betreft heeft de verdediger wel twee droombestemmingen. "Ik wil alleen maar bezig zijn met de wedstrijden en denk niet na over wat er na dit seizoen kan gebeuren. Natuurlijk hoop ik ooit nog een stap naar het buitenland te maken en zou ik ook graag eens in Engeland of Spanje willen spelen."