Nederlandse sensatie nu al aanvoerder bij Bologna: 'Hij is een groot leider'

Nederlandse sensatie nu al aanvoerder bij Bologna: 'Hij is een groot leider'

6 januari - 22:03 Laatste update: 22:04
21

Bologna FC-trainer Thiago Motta is enorm te spreken over zijn spits en Serie A-sensatie Joshua Zirkzee. De Nederlandse aanvaller droeg vrijdagavond in de wedstrijd tegen Genoa (1-1) voor het eerst de aanvoerdersband.

De 22-jarige spits is dit seizoen geweldig in vorm en is bezig aan zijn definitieve doorbraak in de Serie A. De stormachtige ontwikkeling van Zirkzee zorgt ook voor lovende woorden van zijn trainer. "Zirkzee, waarom hij aanvoerder is? Hij verdient het", begint Motta. "Joshua is een groot leider sinds zijn komst. Hij werkt keihard en het belangrijkste: hij brengt de juiste dingen over op zijn ploeggenoten."

Mede dankzij Zirkzee staat de ploeg nu op een hele knappe vijfde plaats in de competitie. Van de laatste acht wedstrijden verloor Bologna er slechts één. Zirkzee kwam tegen Genoa niet tot scoren, toch mocht hij de hele wedstrijd uitspelen. Logisch, vond de Braziliaanse Italiaan. "Hij speelde ook vandaag weer zeer goed. En dan werkte hij ook in defensief opzicht nog heel hard."

Zirkzee kwam dit seizoen acht keer tot scoren en gaf daarbij vier assists in 21 gespeelde wedstrijden. Door zijn uitstekende prestaties heeft hij zich al in de kijker gespeeld van verschillende Europese topclubs.