Reijnders geeft met Milan op bezoek bij kansloos Empoli goed vervolg aan 2024

7 januari - 14:22 Laatste update: 14:24
10

AC Milan heeft zijn eerste competitiewedstrijd van 2024 zondagmiddag winnend afgesloten. Op bezoek bij Empoli werd er, met Tijjani Reijnders in de basis, vrij eenvoudig gewonnen: 0-3. Voor rust was het klusje al geklaard.

Milan speelde op dinsdag 2 januari al het bekerduel met Cagliari, dat in een 4-1 winst eindigde. Enkele dagen later stond dus het bezoek aan laagvlieger Empoli op het programma. De krachtsverschillen waren van meet af aan duidelijk. Al na elf minuten spelen stond het 0-1. Ruben Loftus-Cheek werkte beheerst af na een fraaie demarage van Rafael Leão.

Ongeveer twintig minuten later stond het al 0-2 voor de bezoekers, die weinig te duchten hadden van Empoli. Spits Olivier Giroud mocht aanleggen na hands en schoot de penalty vrijwel perfect in de kruising.

Na rust deed Milan het wat rustiger aan. Reijnders speelde de volledige negentig minuten en zag van een afstandje hoe invaller Chaka Traoré de eindstand op 0-3 bepaalde. De assist kwam van Christian Pulisisc. Door de zege komt Milan op 39 punten. Juventus, de huidige nummer twee van Italië, heeft vier punten meer. De Oude Dame speelt later op de dag nog tegen Salernitana.