Knoop doorgehakt na penalty-chaos: Anderlecht-Genk wordt niet overgespeeld

Knoop doorgehakt na penalty-chaos: Anderlecht-Genk wordt niet overgespeeld

8 januari - 16:57 Laatste update: 9 januari - 10:01
22

De wedstrijd tussen RSC Anderlecht en KRC Genk (2-1) zal voorlopig niet worden overgespeeld. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de Belgische Scheidsrechters Afdeling de klacht van Genk afgewezen.

KRC Genk wilde de wedstrijd opnieuw spelen, omdat de regels niet zouden zijn gehandhaafd tijdens een chaotische penalty-situatie. Bryan Heynen nam de strafschop namens Genk en mistte. Maar in de rebound kon Yira Sor wel scoren. Zo dachten de Limburgers op voorsprong te komen. De aanvaller van KRC Genk was echter te vroeg in de zestien en de goal werd afgekeurd. Uit de beelden bleek echter dat ook Anderlecht-speler Yari Verschaeren te vroeg in de zestien liep.

Wedden

Meer odds

Het reglement zegt dan dat de strafschop opnieuw genomen moet worden, maar dit gebeurde niet. Anderlecht kreeg de vrije trap mee. Uiteindelijk won paars-wit de wedstrijd met 2-1. KRC Genk diende een klacht in, maar de Scheidsrechters Afdeling heeft die klacht nu afgewezen. Er is nog wel de mogelijkheid om in beroep te gaan bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport. Of de huidige nummer vier van de Jupiler Pro League deze stap zal ondernemen, is nog niet duidelijk.

Na overleg met alle betrokken partijen is de conclusie getrokken dat er sprake was van een menselijke fout. Alleen als de regels onjuist zouden zijn toegepast, zou de mogelijkheid bestaan hebben om de wedstrijd opnieuw te spelen. En dus is de klacht van Genk verworpen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!