Slot krijgt appjes van collega's over Beelen: 'En die willen allemaal hetzelfde'

Slot krijgt appjes van collega's over Beelen: 'En die willen allemaal hetzelfde'

9 januari - 07:39 Laatste update: 09:45
40

De twee Thomassen van Feyenoord zijn gewild. Naast belangstelling voor Thomas van den Belt, kloppen ook veel clubs aan voor Thomas Beelen. Arne Slot houdt de twee oud-spelers van PEC Zwolle het liefst in Rotterdam. 

"Dat zijn de spelers waarover de meeste berichtjes worden gestuurd door trainers", vertelt Slot tegen De Telegraaf. "En die willen allemaal hetzelfde." Als het over de jonge verdediger gaat, is Slot kort maar krachtig. "Voor onze achterhoede willen we er eerder een speler bij dan een laten gaan."

De trainer van Feyenoord benadrukt dat ook zijn assistent Etienne Reijnen ziet dat Beelen een enorme ontwikkeling doormaakt. "Hij kent hem van PEC Zwolle. Ik vind het al heel knap van hen beiden dat ze fit zijn gebleven onder de hogere belasting. Je ziet vaak dat spelers na zo'n stap geblesseerd raken."

Slot vergelijkt de situatie van Van den Belt met die van Mats Wieffer. "Hij had in het eerste halfjaar bij Feyenoord minder gespeeld dan Van den Belt nu." Toch plaatst de trainer een kanttekening. "Als een speler langere tijd weinig speelt en die rol niet meer op kan brengen, dan moeten we daarnaar kijken." Overigens geeft zowel Van den Belt als Beelen dat signaal niet af. "Ze willen beter worden. Niet alleen op het trainingsveld, maar ook in het hele gebeuren eromheen."

Slot heeft dan ook liever dat zowel Van den Belt als Beelen in Rotterdam blijft. Beelen is de enige verdediger die Slot achter de hand heeft, en na het vertrek van Ramiz Zerrouki naar de Afrika Cup stijgt ook Van den Belt een plekje in de pikorde. "Maar ik zal nooit zeggen: blijf maar, want je gaat meer spelen. Die belofte doe ik nooit."