Van Gelder breekt lans voor Hendriks en noemt twee namen die weg moeten bij Ajax

Van Gelder breekt lans voor Hendriks en noemt twee namen die weg moeten bij Ajax

11 januari - 15:12
63

Jack van Gelder heeft bij de Oranjewinter een lans gebroken voor Maurits Hendriks. De presentator kent de ontslagen Chief Sports Officer van Ajax als een 'goede en vooruitstrevende bestuurder'. Zijn vertrek was onomkeerbaar, maar volgens Van Gelder moeten er nog twee personen weg uit de Johan Cruijff ArenA.

"Ik heb Hendriks leren kennen in zijn tijd bij NOC*NSF", vertelt Van Gelder over zijn connectie met Hendriks. "Ik vond hem daar een goede en vooruitstrevende bestuurder, die ook innovatief was. De keuze van Ajax voor hem was een goede geweest, als Hendriks in de top terecht was gekomen. Nu kreeg hij een bureautje op de Toekomst." Het vertrek van CSO Hendriks werd deze week aangekondigd door Ajax.

Volgens Van Gelder is het aanstellen van Hendriks nu een 'blunder' geweest. De grote schoonmaak is bij Ajax echter nog niet klaar, vindt de presentator. "Ook Annette Mosman en Susan Lenderink zouden er onmiddellijk uit moeten. Die laatste heeft alles meegetekend. Mosman heeft gezegd dat Ajax Hendriks moest nemen. Hendriks en Sven Mislintat wilden met data aan de slag en dat is gewoon mislukt. Moet een grote schoonmaak komen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!