'Ongelukkige Benzema door Gallardo uit selectie van Al Ittihad gezet'

'Ongelukkige Benzema door Gallardo uit selectie van Al Ittihad gezet'

14 januari - 07:18
106

De problemen voor Karim Benzema stapelen zich op in Saudi-Arabië. De 36-jarige aanvaller is door trainer Marcelo Gallardo nu zelfs uit de selectie van Al Ittihad gezet, zo meldt MARCA. 

Benzema had zich op 12 januari, net als zijn teamgenoten, weer bij de regerend landskampioen moeten melden voor de eerste training. De Franse ster keerde echter niet op tijd terug van een vakantie. Naar eigen zeggen omdat hij vanwege een cycloon vastzat op Mauritius, maar voor Gallardo is de maat vol. Benzema is buiten de selectie gelaten voor een oefentrip naar Dubai.

Wedden

Meer odds

Kort voor de winterstop, tegen het einde van het kalenderjaar, sloeg Benzema ook al drie trainingen over, terwijl hij daar geen toestemming voor had. Dat schrijft MARCA op basis van bronnen. De clubicoon van Real Madrid zou niet gelukkig zijn in Saudi-Arabië. Een halfjaar nadat hij met veel bombarie werd gepresenteerd, zou de eenmalig winnaar van de Ballon d'Or alweer willen vertrekken.

Hoewel hij twaalf keer scoorde en vijf assists gaf in twintig officiële duels, heeft Benzema moeite om aan de verwachtingen te voldoen. Zo ging Al Ittihad op 26 december nog met 2-5 onderuit tegen Al Nassr. Voor die laatste club scoorden Cristiano Ronaldo en Sadio Mané elk twee keer, terwijl Benzema niet op het scorebord kwam te staan. De titelhouder zakte bovendien naar de zevende plaats.

De kritiek nam daarmee verder toe op Benzema, die in een reactie zijn Instagram-pagina tijdelijk verwijderde. Hij tekende afgelopen zomer een contract voor drie jaar, maar aan het Saudische avontuur dreigt nu een snel einde te komen.