Matchwinner Rensch ziet slordig Ajax: 'Go Ahead is gewoon een heel goede ploeg'

Matchwinner Rensch ziet slordig Ajax: 'Go Ahead is gewoon een heel goede ploeg'

14 januari - 19:25 Laatste update: 19:52
44

Devyne Rensch dacht even buitenspel te staan bij zijn winnende goal tegen Go Ahead Eagles en geeft toe dat Ajax een erg moeizame wedstrijd op de mat legde. De Amsterdammers sleepten uiteindelijk een zwaarbevochten 2-3 overwinning binnen.

Rensch, die zelf het derde en winnende doelpunt voor zijn rekening nam, erkent na afloop voor de camera van de NOS dat Ajax niet zijn beste spel liet zien. "Natuurlijk speelden we niet onze beste wedstrijd met veel slordige momenten. Veel om te verbeteren, maar gelukkig hebben we gewonnen en nemen we drie punten mee", zegt de rechtsback.

Over zijn eigen doelpunt verklaart Rensch: "Ik kreeg die bal en toen ik draaide dacht ik eigenlijk dat ik buitenspel stond. Dus ik wilde die bal gewoon afmaken, wat gelukkig ook lukte. Toen keek ik naar de grens en die stak gelukkig niet de vlag in de lucht." Na zijn doelpunt ontstond er even twijfel over de geldigheid ervan, maar Rensch was optimistisch. "Ik vroeg gelijk na de goal aan de scheids wat hij dacht. Het enige wat hij zei is dat ze het gingen checken. Toen hij richting de middenlijn liep, wist ik wel dat het goal werd. Hopelijk kan ik het team vaker helpen met assists, verdedigende acties of goals."

Rensch is erg te spreken over de tegenstander. "Go Ahead Eagles is gewoon een heel goede ploeg. Uit in Deventer is voor ons altijd lastig, dat zag je ook de afgelopen jaren. Dus we wisten dat het een pittige wedstrijd ging worden. Maar gelukkig hebben we weer gewonnen." Rensch geeft ook toe dat er veel leermomenten waren in de wedstrijd. "Vandaag was niet onze beste wedstrijd. We hebben veel goede momenten gehad, maar ook erg veel mindere momenten. Daar moeten we van leren."

Ajax staat door de overwinning steviger op de vijfde plek van de Eredivisie en staat op vijf punten van nummer vier AZ. Bij de Amsterdammers blonk doelman Diant Ramaj uit met maar liefst tien reddingen.