Feyenoord-aanvaller mocht weg, maar wilde blijven: 'Heb ervoor gekozen te vechten'

Feyenoord-aanvaller mocht weg, maar wilde blijven: 'Heb ervoor gekozen te vechten'

15 januari - 07:52 Laatste update: 07:52
10

Feyenoord-basisklant Javairô Dilrosun betaalde het vertrouwen van zijn trainer Arne Slot zondagmiddag tegen NEC uit met een fraai doelpunt, maar enkele maanden terug was zijn perspectief op speeltijd in Rotterdam een stuk somberder. De vleugelaanvaller mocht bij een schappelijk bod vertrekken, maar koos ervoor om te blijven. 

Dilrosun staat na afloop van het duel met NEC, waarin hij op zeer fraaie wijze de score opende, voor de camera bij ESPN. Daar wordt hem gevraagd naar de zomerse transferwindow, toen hij even op het punt stond om De Kuip achter zich te laten. "Ik heb een moeilijke periode gekend hier bij Feyenoord", erkent hij. "Aan het begin van het seizoen was het zo dat als er een goede aanbieding zou komen, en ik ook tevreden zou zijn, dat ik weg zou mogen."

Zover is het uiteindelijk nooit gekomen. De voormalig Oranje-international had een drang om zichzelf te bewijzen aan Slot. "Ik heb ervoor gekozen om te blijven en te vechten voor mijn plek. Aan het einde van de eerste seizoenshelft heb ik weer wat kansen gekregen, en ik denk dat ik die ook heb benut", vervolgt Dilrosun, die om die reden tegen NEC opnieuw een kans kreeg. "Ik ben belangrijk geweest met deze goal. Ik moet gewoon deze vorm blijven aanhouden en dan zien we wel wat er gebeurt." 

De linkspoot is zich ervan bewust dat het snel kan gaan in de voetballerij. "Het is een hele snelle sport. Het ene moment houdt iedereen van je, en het andere moment moet je plaatsnemen op de bank, of zelfs op de tribune. Dat weet ik. Daarom geef ik elke dag alles op de club. Het is wachten op het moment dat ik me kan laten zien, dat moet ik dan elke keer benutten."