'Geblesseerde' Nigeriaan na vertrek van Afrika Cup ’gewoon’ in wedstrijdselectie

'Geblesseerde' Nigeriaan na vertrek van Afrika Cup ’gewoon’ in wedstrijdselectie

16 januari - 21:16 Laatste update: 21:47
5

Hoewel Umar Sadiq afgelopen vrijdag de Nigeriaanse selectie nog achter zich liet, is hij wel opgenomen in de wedstrijdselectie van zijn club Real Sociedad voor de wedstrijd tegen Osasuna van woensdagavond, in de Copa del Rey.

Sadiq, die in het seizoen 2017-2018 nog uitkwam voor NAC Breda, raakte geblesseerd op de training van de Nigeriaanse selectie. Mundo Deportivo stelt echter dat de blessure die Sadiq zou hebben opgelopen hem zeker drie weken aan de kant zou moeten houden, wat niet rijmt met het feit dat Real Sociedad hem al in de wedstrijdselectie heeft opgenomen. Nigeria speelde de eerste wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Equatoriaal-Guinea en neemt het in de poule nog op tegen Guinee-Bissau en Gastland Ivoorkust.

Bij Sociedad heeft Sadiq doorgaans geen basisplaats en komt hij vaak als invaller binnen de lijnen. In de zomer van 2022 nam de club hem voor twintig miljoen euro over van UD Almería, maar tot dusver heeft hij nog geen onuitwisbare indruk gemaakt. Dit seizoen kwam hij in zeventien wedstrijden twee keer tot scoren en gaf hij eenmaal een assist. Nigeria heeft Paul Onuachu van Trabzonspor opgeroepen als vervanger.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!