'Van Bommel is de beste trainer die ik ooit heb gehad, dat meen ik echt'

'Van Bommel is de beste trainer die ik ooit heb gehad, dat meen ik echt'

18 januari - 16:39 Laatste update: 19 januari - 20:58
67

Toby Alderweireld geeft hoog op van Mark van Bommel. De Royal Antwerp FC-verdediger is zelfs bang dat zijn trainer na dit seizoen vertrekt.

Alderweireld is een van de favorieten voor De Gouden Schoen, de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste speler in de Belgische competitie. De 34-jarige verdediger kende een ijzersterk jaar. "Zonder hem had ik nooit zo'n goed jaar gehad", zegt de oud-Ajacied in gesprek met Het Laatste Nieuws over Van Bommel. "Ik maak me zelfs zorgen om volgend seizoen. Ik zou het heel erg vinden als Mark er niet meer zou zijn. Want als een coach het zo goed doet, wordt er natuurlijk aan hem getrokken."

"Mark is de beste trainer die ik ooit heb gehad, in alle facetten", gaat Alderweireld verder. "En dat meen ik echt. Hij is niet alleen een goede peoplemanager, maar hij is ook heel duidelijk. Voor elke wedstrijd heeft hij een strijdplan en weten we wat we moeten doen in balbezit en balverlies. Geloof me, veel coaches hebben dat niet."

Van Bommel werd vorig jaar met Antwerp landskampioen en bekerwinnaar. Donderdagavond wordt bekend wie De Gouden Schoen heeft gewonnen.