Van Hanegem laakt Feyenoord-duo: 'Al een aantal wedstrijden slecht'

Van Hanegem laakt Feyenoord-duo: 'Al een aantal wedstrijden slecht'

19 januari - 17:03
56

Willem van Hanegem is van mening dat Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman de afgelopen periode niet hun gebruikelijke niveau halen. De Kromme is kritisch op het tweetal van Feyenoord.

Afgelopen weekend speelde Feyenoord met 2-2 gelijk tegen NEC. Van Hanegem kon niet genieten van het veldspel van de ploeg van trainer Arne Slot. "Ik herkende hem niet, Geertruida. Die andere ook niet, die linksback", doelt hij in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad op Hartman. "Die is al een aantal wedstrijden slecht. Hoe hij elke keer staat..."

Feyenoord krijgt geregeld goals tegen uit standaardsituaties. Van Hanegem ziet dat het al misgaat voordat de hoekschop of vrije trap gegeven wordt. "Je kunt ook denken: waarom krijg je die corners tegen?", aldus de ras-Feyenoorder, die opnieuw Geertruida aanhaalt. "Die wil nog wel eens een of ander gek dingetje doen. Dan struikelt hij weer en dan ligt het veld weer open. Of de tegenstander scoort daaruit, of Feyenoord krijgt een corner tegen."