Roda en Willem ll verslikken zich in laagvliegers, Seuntjens redt De Graafschap

Roda en Willem ll verslikken zich in laagvliegers, Seuntjens redt De Graafschap

19 januari - 21:57
37

Zowel koploper Willem ll als naaste achtervolger Roda JC is er vrijdagavond niet in geslaagd om te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers beten zich stuk op Jong Ajax, terwijl De Limburgers bij FC Den Bosch bloedeloos gelijkspeelden. De Graafschap won wel, en dankte daarvoor Ralf Seuntjens. Hij maakte zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer naar de Nederlandse velden. 

Willem ll - Jong Ajax
Willem ll verkeert in bloedvorm. Een thuisduel met de beloftenploeg van Ajax leek op papier dan ook geen al te moeilijke opgave voor trainer Peter Maes en co. Niets bleek echter minder waar. De Tilburgers kwamen via middenvelder Ringo Meerveld nog wel heel vroeg op 1-0. Vrijwel uit het niets maakte Jong Ajax opeens 1-1. Gabriel Misehouy nam de treffer voor zijn rekening. Willem ll ging in het restant van de wedstrijd naarstig op zoek naar de voorsprong, maar die kwam er maar niet, waardoor de Tilburgers het eerste puntenverlies lijden sinds 8 december. 

FC Den Bosch - Roda JC
Achtervolger Roda trof in nummer achttien Den Bosch eveneens een laagvlieger. Eerder dit jaar werd het nog 4-1 voor de Limburgers, maar in een ijskoude De Vliert slaagde de bezoekers er niet in om tot scoren te komen. Heel veel kansen dwongen de bezoekers, die niet overtuigden, ook niet af. Omdat Willem ll ook gelijkspeelde, bedraagt het gat tussen de twee clubs nog altijd negen punten. 

FC Eindhoven - De Graafschap
De Graafschap kon bij een zege op Eindhoven hele goede zakendoen. Seuntjens, vorige week al belangrijk met een assist tegen ADO Den Haag, begon nog op de bank. Na een uur spelen werd hij binnen de lijnen gebracht. Dat bleek een gouden zet van trainer Jan Vreman, want Seuntjens maakte in de 78e minuut de enige treffer van de avond. De uit Japan teruggekeerde aanvaller schoot de bal van buiten de zestien heerlijk tegen de touwen. De Superboeren klimmen door de zege naar de vijde pek op de ranglijst. 

De overige uitslagen: 

TOP Oss - Telstar: 1-0
MVV - Jong FC Utrecht: 3-0