'Saudische clubs krijgen nóg groter budget: De Bruyne en Salah topprioriteit'

'Saudische clubs krijgen nóg groter budget: De Bruyne en Salah topprioriteit'

21 januari - 08:35
66

De clubs uit Saudi-Arabië kunnen ook in 2024 met een enorm transferbudget de markt op. Volgens sportjournalist Ben Jacobs is er een transferpot van 2,3 miljard euro om uit te geven aan nieuwe spelers. Kevin De Bruyne en Mohamed Salah zijn de topprioriteiten.

Het wordt een flinke uitdaging om de sterspelers van Manchester City en Liverpool nu al te verleiden tot een transfer. De Belg, die tot medio 2025 vastligt, werd al benaderd door Al Nassr en Al Hilal. Als hij al vertrekt, dan zal hij minstens 115 miljoen euro moeten opleveren. Salah wordt het hof gemaakt door Al Ittihad, dat afgelopen zomer 175 miljoen euro bood. Van de Egyptenaar wordt verwacht dat hij uiteindelijk naar Saudi-Arabië trekt, maar het is zeer de vraag of dat in 2024 is.

Wedden

Meer odds

Jacobs schrijft dat de Saudische clubs de pijlen verder onder meer richten op Thiago Alcantara (Liverpool), Heung-min Son (Tottenham Hotspur) en Victor Osminhen (Napoli). Daarnaast zal er meer dan afgelopen jaar aandacht zijn voor jongere spelers. Dat heeft te maken met een regelwijziging. Saudische clubs mogen straks tien in plaats van acht buitenlanders in de selectie hebben, maar twee van hen moeten in of na 2003 geboren zijn.

Om de ambitieuze plannen waar te maken beschikken de Saudische clubs over een enorm budget. Liefst 2,3 miljard euro wordt beschikbaar gesteld voor transferkosten, salarissen en geld voor zaakwaarnemers. Het is een flinke stijging ten opzichte van vorige zomer, toen er 870 miljoen werd uitgegeven.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!