'Atlético, Liverpool en Leverkusen jagen op handtekening voormalig Ajax-target'

'Atlético, Liverpool en Leverkusen jagen op handtekening voormalig Ajax-target'

22 januari - 11:01 Laatste update: 11:02
58

Liverpool, Atlético Madrid en Bayer Leverkusen maken jacht op de handtekening van KRC Genk-talent Bilal El Khannouss. De negentienjarige spelmaker lijkt na dit seizoen een toptransfer te maken, melden Belgische media, waaronder Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

El Khannouss is bezig aan een ijzersterk seizoen bij Genk. Momenteel is hij met Marokko actief op de Afrika Cup, waar hij tot dusver twee keer mocht invallen. Atlético wil richting de zomer doordrukken en Liverpool en Leverkusen aftroeven, klinkt het. Los Colchoneros zouden zelfs al in januari willen toeslaan, maar een winterse transfer is onbespreekbaar voor Genk.

Komende zomer wil Genk naar verluidt wel meewerken aan een transfer. El Khannouss moet dan de duurste uitgaande transfer ooit van de club worden. Het record staat momenteel nog op naam van Sander Berge, die voor 25 miljoen euro naar Sheffield United vertrok. El Khannouss ligt nog tot medio 2027 vast bij Genk, waardoor de Belgen de hoofdprijs kunnen vragen.

El Khannouss stond er in het verleden goed op bij Ajax. Tot januari 2023 hielden de Amsterdammers de situatie van de Marokkaan nauwlettend in de gaten. Eind 2022 bevestigde de vader van El Khannouss de belangstelling van Ajax. "Ja, het klopt dat ze geïnteresseerd zijn. Ze volgen Bilal al sinds zijn dertiende. Maar hij zit uitstekend bij KRC Genk en concentreert zich nu daarop."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!