FC Utrecht verwelkomt vervanger van door Jans verbannen Leliendal

FC Utrecht verwelkomt vervanger van door Jans verbannen Leliendal

24 januari - 15:49 Laatste update: 15:53
70

FC Utrecht huurt verdediger Tim Handwerker voor de rest van het seizoen van 1. FC Nürnberg. De Domstedelingen hebben bovendien een optie tot koop bedongen. 

De huidige nummer veertien van de Eredivisie lijkt daarmee in te spelen op de situatie rond Yannick Leliendal. De verdediger werd vorige week door trainer Ron Jans om disciplinaire redenen uit de selectie. Het perspectief van Leliendal op speeltijd lijkt daardoor nihil, aangezien zijn contract in de zomer afloopt. 

Handwerker speelt sinds medio 2019 voor Nürnberg. Eerder was de Duitser actief voor Köln en kwam hij uit in de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen. Ook speelde hij op huurbasis voor FC Groningen. 

Jordy Zuidam, de technisch directeur van FC Utrecht, beschrijft Handwerker op de clubwebsite als een speler met een goede trap in zijn linkerbeen. "Hij is rustig aan de bal en heeft voetballend vermogen. Hij houdt ervan om naast het uitvoeren van zijn verdedigende taken ook in aanvallend opzicht een bijdrage te leveren. Tim is ontzettend gedreven en we zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan onze selectie."