'AZ troeft FC Twente af en gaat aan de haal met Zeefuik'

'AZ troeft FC Twente af en gaat aan de haal met Zeefuik'

25 januari - 23:48
238

Niet FC Twente, maar AZ trekt waarschijnlijk aan het langste eind in de strijd om Lequincio Zeefuik. De negentienjarige spits van FC Volendam lijkt voor een transfer naar Alkmaar te kiezen, melden TC Tubantia en fansite AZAlerts.

Zeefuik maakt vooral de laatste maanden de nodige indruk in de Eredivisie. Begin december maakte hij zijn eerste treffer tegen Feyenoord, waarna hij ook tegen sc Heerenveen en Heracles Almelo trefzeker was. Het broertje van Género en Deyovaisio Zeefuik verscheen dan ook op de radar van FC Twente, dat Manfred Ugalde voor een recordbedrag naar Spartak Moskou ziet vertrekken. AZ steekt echter een spaak in het Enschedese wiel.

Met Zeefuik speelt AZ alvast in op een toekomstig vertrek van Eredivisie-topscorer Vangelis Pavlidis. Zeefuik lijkt de concurrentie te moeten aangaan met jeugdproduct Mexx Meerdink. Het is nog wel de vraag of hij deze maand of aan het einde van het seizoen de overstap maakt. Zijn contract bij Volendam loopt af. 

De Telegraaf meldde al dat FC Twente naast Zeefuik ook andere spitsen op het kandidatenlijstje heeft staan. Noah Ohio (Standard Luik), Sydney van Hooijdonk (Bologna) en Myron Boadu (AS Monaco) zijn nog in beeld.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!